Pantosti van avocado, spinazie en bacon

Desembrood met plakken avocado, kortgesmoorde spinazie en bacon. 

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Smoor de spinazie zeer kort in een beetje roomboter en kruid met zout en peper. Laat vervolgens zeer goed uitlekken op een zeef.
  2. Maak de avocado's schoon en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
  3. Leg de plakken brood naast elkaar en leg op iedere plak een plakje bacon.
  4. Verdeel er de plakjes avocado over en kruid met zout en peper.
  5. Verdeel de spinazie over 4 plakken brood, druk plat en verdeel daar de geraspte kaas over.
  6. Leg de andere plak brood er omgekeerd op en duw goed aan.
  7. Verwarm de boter in een anti-aanbakpan tot deze gesmolten is en bak er om en om de pantosti's in tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  8. Snijd doormidden en serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 mooie plakken grof desembrood
  • 2 avocado's
  • 100 g gewassen spinazie
  • 8 plakjes gebakken ontbijtspek
  • 160 g geraspte cheddar
  • 2 el roomboter
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 maart 2020