Ramen Noodles

Ramen Noodles met shanghai paksoi, zachtgekookt eitje en sambal oelek
Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel koud.
  2. Verwarm de kippenbouillon en breng deze stevig op smaak met de sambal en de sojasaus.
  3. Snijd de shiitake in plakjes en laat 5 minuten trekken in de bouillon.
  4. Kook ondertussen de eieren in 3 minuten zachtgekookt, laat schrikken, pel voorzichtig en snijd doormidden.
  5. Maak de blaadjes van de shanghai paksoi los en warm kort op in de bouillon.
  6. Warm het buikspek eveneens op in de bouillon.
  7. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  8. Verdeel de noodles over 4 kommen en schep er de gloeiendhete bouillon over.
  9. Verdeel het buikspek, de shiitake en de paksoi over de 4 kommen en leg er het zachtgekookte eitje bij.
  10. Schenk er de hete bouillon over en garneer tenslotte met de nori, de bosui en enkele chiliflakes.
  11. Serveer er voor de liefhebbers van pittig eten nog een tipje met sambal oelek langs.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 gram ramen noodles
  • 6 dl krachtige kippenbouillon
  • sambal oelek naar smaak
  • sojasaus naar smaak
  • 4 stuks Eike
  • 150 gram shiitake
  • 2 stuks shanghai paksoi
  • 8 plakjes gegaard buikspek
  • 2 stengels bosui
  • 4 velletjes nori (in repen gesneden)
  • mespuntje chiliflakes

Publicatie datum: 15 april 2020