Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips

Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips, sushirijst en furikake
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat iets afkoelen en breng op smaak met de sushi-azijn.
  2. Snijd zeer fijne tartaar van de zalmfilet en breng op smaak met de sesamdressing.
  3. Snijd zeer fijne tartaar van de tonijnfilet en breng op smaak met de sojadressing.
  4. Dresseer quenelles van de sushirijst op het bord en leg er bolletjes van de zalm- en de tonijntartaar tussen.
  5. Top de tartaar met de furikake en de sesamzaadjes en garneer met de fijngesneden bosui.
  6. Serveer het geheel met de zeewierchips.

Opmaaktip 45 minuten bereidingstijd

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 gram kraakverse zalmfilet
  • 200 gram kraakverse tonijnfilet
  • 120 gram sushirijst
  • 4 theel. sushi-azijn
  • 2 eetl. Kewpie sesamdressing
  • 2 eetl. Kewpie sojadressing
  • 2 zakjes zeewierchips
  • 1 theel. furikake
  • 1 theel. sesamzaad wasabi
  • 1 stengel bosui (in fijne ringetjes gesneden)

Publicatie datum: 15 april 2020