Ansjovis met truffel

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Neem de ansjovisfilets voorzichtig uit het blik (bewaar de olie) en leg ze 15 minuten in de melk om wat zout te verliezen.
  2. Bestrijk het brood met wat van de ansjovisolie. Rooster het brood in circa 3 minuten goudbruin in een oven van 180°C. Rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin, schud ze af en toe om.
  3. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur in 4 minuten beetgaar. Houd apart. Meng de truffelpuree met de Ligurische olijfolie en de notenazijn.
  4. Laat de ansjovisfilets uitlekken op keukenpapier. Breek het brood in kleine stukjes.
  5. Leg op ieder bord 3 ansjovisfilets. Verdeel de paddenstoelen erover, dresseer met truffelsaus en garneer met stukjes brood en de kervel.

Ingrediënten

  • 12 ansjovisfilets
  • 100 ml volle melk
  • 1 plakje zuurdesembrood, dungesneden
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • 80 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
  • 1 el truffelsaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el notenazijn
  • paar takjes kervel

Publicatie datum: 15 mei 2020