Crème van aubergine

Een mooie component voor een barbecue-gerecht
Gang
Component
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Om de room een rooksmaak mee te geven, roken we de room op de barbecue. Hiervoor zet je een klein bakje met rookmot tussen de hete kolen en steek je dit aan met de gasbrander totdat het brand en gaat roken. Dan plaats je een bak gevuld met room op het rooster en sluiten je het deksel en rook de room gedurende 30 minuten. De room zal aan de bovenkant gekleurd moeten zijn. Daarna breng je de gerookte room over in een pan en reduceer je de room tot de helft zodat de rooksmaak intenser wordt en het meeste vocht is verdampt. Een dikke gerookte room is het resultaat.
  2. Rooster de aubergines op de barbecue gedurende 1 uur op 180°C gaar.
  3. Verwijder de schil en cutter het vruchtvlees fijn in de blender samen met de overige ingrediënten.
  4. Wrijf door een fijne zeef.

Ingrediënten

  • 6 stuks aubergine
  • 100 gr Debic Slagroom 35%, gerookt (zie roken van room)
  • 50 gr miso
  • enkele druppels sesamolie

Publicatie datum: 15 mei 2020