Crème van pompoen

Gang
Component
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Om de room een rooksmaak mee te geven, roken we de room op de barbecue. Hiervoor zet je een klein bakje met rookmot tussen de hete kolen en steek je dit aan met de gasbrander totdat het brand en gaat roken. Dan plaats je een bak gevuld met room op het rooster en sluiten je het deksel en rook de room gedurende 30 minuten. De room zal aan de bovenkant gekleurd moeten zijn. Daarna breng je de gerookte room over in een pan en reduceer je de room tot de helft zodat de rooksmaak intenser wordt en het meeste vocht is verdampt. Een dikke gerookte room is het resultaat.
  2. Rooster de pompoen gaar op de barbecue op 190°C. Snijd doormidden al schraap met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit.
  3. Breng over in de blender en voeg de overige ingrediënten toe. Cutter fijn en breng op smaak met zout.
  4. Wrijf de crème door een fijne zeef.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 100gr Debic Slagroom 35%, gerookt (zie roken van room)
  • 2 gr gerookt paprikapoeder
  • 1 chilipeper
  • zout

Publicatie datum: 15 mei 2020