Herten-ossobuco met Hollandse geitenkaas

Een multi-cultigerecht. Italiaanse ossobuco (van hert!) wordt begeleid door Italiaanse gnocchi en gegarneerd met Hollandse geitenkaas.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien en knoflook 5 minuten. Schep het in een stoofpan.
  2. Verhit de helft van de boter in dezelfde koekenpan. Dep het vlees droog en duw aan beide kanten in de bloem. Schud overtollige bloem af en bak de schenkels in de boter aan beide kanten bruin. Leg ze ook in de stoofpan. Blus de koekenpan af met de rode wijn, voeg de tomatensaus en laurier toe en schep het over de schenkels. Stoof alles op zeer lage stand in circa 1,5 uur gaar.
  3. Kook de gnocchi in water met zout en giet ze af. Verhit de rest van de boter en bak hierin de gnocchi met de blaadjes salie ca 5 minuten. Serveer met de ossobuco en geraspte geitenkaas.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 80 g boter
  • 8 herten-ossobuco (diepvries), ontdooid
  • 4 el bloem
  • 300 ml rode wijn
  • ca. 350 ml pittige pastasaus
  • 1 laurierblaadje
  • 500 g aardappelgnocchi
  • 4 takjes salie, alleen de blaadjes
  • 1 klein stukje Hollandse belegen of oude geitenkaas

Publicatie datum: 15 juli 2020