Japans stoofvlees met friet

Ook multi-culti: het bekende frietje stoofvlees, maar dan met heerlijke Japanse smaakmakers als sake, rijstazijn, sojasaus, mirin en sesamzaad. Een Aziatische aanrader!

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de sake, rijstazijn, witte wijn en mierikswortel aan de kook en laat afkoelen. Meng met de riblappen en laat 24 uur afgedekt marineren.
  2. Neem het vlees uit de marinade en laat uitlekken. Dep droog. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin het vlees in circa 10 minuten rondom bruin. Blus af met de marinade en 500 ml water en stoof het vlees in circa 2 uur gaar. Schep regelmatig om.
  3. Boen intussen de aardappels schoon en snijd in dikke frieten. Blancheer de friet in een ruime pan water 2 minuten. Giet af en laat afkoelen. Verhit de frituur op 140°C en frituur hierin de friet in circa 6 minuten gaar, maar nog niet bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng als het vlees gaar is de miso met de bloem en voeg het al roerend toe. Laat alles op lage stand binden en nog 15 minuten doorgaren.
  5. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur hierin de friet in 3 minuten goudbruin. Proef de stoof en breng op smaak met sojasaus en mirin. Serveer de stoof met de frites. Bestrooi naar smaak met shichimi togarashi en sesamzaad.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 ml sake
  • 50 ml rijstazijn
  • 100 ml witte wijn
  • 50 g geraspte mierikswortel
  • 650 g riblappen, in blokken van 3 cm
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 el miso
  • 2 el bloem
  • 800 g frietaardappelen, ongeschild
  • frituurolie
  • Japanse sojasaus, naar smaak
  • mirin, naar smaak
  • shichimi togarashi, naar smaak
  • geroosterd sesamzaad, naar smaak

Publicatie datum: 15 juli 2020