Natuurvlees ribeye, roasted potatoes & Yorkshire pudding

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Wrijf het vlees rondom in met flink zout en peper en laat 1 uur goed afgedekt staan buiten de koeling. Rooster het vlees op een rooster middenin een oven van 250°C 15 minuten zodat de buitenkant mooi bruin wordt. Zet de oven terug naar 100°C en laat het vlees nog 45 minuten rustig doorwarmen tot de kern 56°C is.
  2. Laat het vlees minstens 20 minuten rusten buiten de oven. Verhit intussen de olie en bak hierin de radijsjes 3 minuten. Schud om en bestrooi met peper en zout. Serveer met de geroosterde aardappelen en de Yorkshire pudding.

Roasted potatoes

  1. Schil circa 1,5 kilo licht kruimige aardappelen en snijd indien nodig in gelijke stukken. Kook ze circa 5 minuten, giet af en laat droogstomen.
  2. Schud de aardappelen in een pan met deksel flink heen en weer zodat de buitenkant bros wordt. Smelt 100 gram gezouten boter met 1 theelepel foelie en schud dit goed door de aardappelen.
  3. Rooster de aardappelen ongeveer 1 uur in een oven van 180°C. Schud af en toe om.

Yorkshire pudding

  1. Kluts 4 eieren en meng 225 ml melk erdoor. Voeg een flinke snuf zout toe en zeef al roerend 225 gram bloem erboven. Schenk dit mengsel in een maatbeker en laat even staan.
  2. Schenk in de holtes van een muffinvorm een laag van circa 1 cm zonnebloemolie. Zet de vorm met olie 10 minuten in een oven van 180°C.
  3. Neem uit de oven en schenk elk gat tot de rand vol met ei (pas op voor hete oliespatten). Zet voorzichtig terug in de oven en bak nog 20 minuten.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ca. 2 kilo ribeye (Natuurvlees), aan één stuk
  • 1 el fleur de sel
  • 1 el gemalen peper
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 bosje rode en witte radijsjes, schoongemaakt en in kwarten

Roasted potatoes

  • 1,5 kilo licht kruimige aardappelen
  • 100 gram gezouten boter
  • 1 theelepel foelie

Yorkshire pudding

  • 4 eieren
  • 225 ml melk
  • flinke snuf zout
  • 225 gram bloem
  • muffinvorm
  • zonnebloemolie

Publicatie datum: 15 juli 2020