Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Wrijf het vlees rondom in met flink zout en peper en laat 1 uur goed afgedekt staan buiten de koeling. Rooster het vlees op een rooster middenin een oven van 250°C 15 minuten zodat de buitenkant mooi bruin wordt. Zet de oven terug naar 100°C en laat het vlees nog 45 minuten rustig doorwarmen tot de kern 56°C is.
Laat het vlees minstens 20 minuten rusten buiten de oven. Verhit intussen de olie en bak hierin de radijsjes 3 minuten. Schud om en bestrooi met peper en zout. Serveer met de geroosterde aardappelen en de Yorkshire pudding.
Roasted potatoes
Schil circa 1,5 kilo licht kruimige aardappelen en snijd indien nodig in gelijke stukken. Kook ze circa 5 minuten, giet af en laat droogstomen.
Schud de aardappelen in een pan met deksel flink heen en weer zodat de buitenkant bros wordt. Smelt 100 gram gezouten boter met 1 theelepel foelie en schud dit goed door de aardappelen.
Rooster de aardappelen ongeveer 1 uur in een oven van 180°C. Schud af en toe om.
Yorkshire pudding
Kluts 4 eieren en meng 225 ml melk erdoor. Voeg een flinke snuf zout toe en zeef al roerend 225 gram bloem erboven. Schenk dit mengsel in een maatbeker en laat even staan.
Schenk in de holtes van een muffinvorm een laag van circa 1 cm zonnebloemolie. Zet de vorm met olie 10 minuten in een oven van 180°C.
Neem uit de oven en schenk elk gat tot de rand vol met ei (pas op voor hete oliespatten). Zet voorzichtig terug in de oven en bak nog 20 minuten.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
ca. 2 kilo ribeye (Natuurvlees), aan één stuk
1 el fleur de sel
1 el gemalen peper
1 el zonnebloemolie
1 bosje rode en witte radijsjes, schoongemaakt en in kwarten