Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat de ribeye onder folie 3 uur op keukentemperatuur komen.
Bedek een bakplaat met grof zeezout, leg de krieltjes erop en pof ze 20-30 minuten in een oven van 180°C.
Bestrooi de gehalveerde witlof met peper en zout en vacumeer met 2 eetlepels olie, de boter en de citroenschil. Stoom de witlof vervolgens 45 minuten op 90°C en koel terug in ijswater.
Stook de Big Green Egg op naar 300°C. Gebruik deels krokosbriketten en deels houtskool.
Bak in een steelpan op hoge stand de snijkant van de witlof goudbruin in de overige olie.
Leg de krieltjes op een ovenplateau en leg de witlof ernaast, met de gebakken kant omlaag. Zet de groentes tien minuten in de oven van 180°C.
Druk het oog van de ribeye kapot, zodat het vet mooi kan uitbakken. Verhit een grillpan heet op de Green Egg en gril hierin de ribeye 1 minuut. Draai hem een kwartslag voor een ruitpatroon en bak nog 1 minuut. Herhaal dit aan de andere kant.
Gaar de ribeye circa 5 minuten af in de oven van 180°C. Laat het een paar minuten rusten en trancheer het dan in de lengte in vier stukken. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Laat het vlees voor serveren nog 10 seconden uitlekken op een keukendoek.
Leg de krieltjes iets uit het midden van het bord en hang de witlof er luchtig tegenaan. Bestrooi met de cress. Leg het vlees ernaast en leg een plak kruidenboter bovenop het vlees.