Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit 1 el olie en bak hierin de mergpijpjes in 10 minuten rondom bruin. Neem uit de pan en bak in dezelfde pan de sjalot en venkel. Voeg peper en dragon toe en blus af met de rode wijn. Voeg de mergpijpjes weer toe en kook ze 5 minuten mee.
Neem de mergpijpjes uit de pan en laat de wijn tot 1/4 reduceren. Voeg de jus toe en laat rustig inkoken tot de gewenste dikte. Proef de saus, breng op smaak met zout en voeg eventueel wat rode port toe. Zeef de saus. Haal het merg uit de mergpijpjes (door ze voorzichtig los te duwen of door er een dun mesje omheen te halen) en laat afkoelen in de koeling.
Dep het vlees droog en bestrooi met zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de rib-eye op hoge stand aan beide kanten in 2 minuten bruin. Voeg de boter toe en bak op lage stand nog circa 6 minuten door. Schep de boter steeds over het vlees zodat het rondom mooi bruin wordt. Bestrooi met wat peper en laat rusten.
Snijd wat plakjes van de mergpijpjes en leg die op de nog warme rib-eyes zodat ze iets smelten. Doe de afsnijdsels van het merg bij de saus en pureer met een staafmixer. Voeg voor een rijkere saus wat koude klontjes boter toe. Serveer de saus over of naast het vlees.