Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de bloem en koude boter in een keukenmachine door elkaar door een paar keer te pulsen tot een kruimelig mengsel ontstaat. Meng de eidooier en één ei erdoor en pulse nog een keer. Schep alles op een werkblad en meng met de hand tot een samenhangend deeg (blijft het te droog, voeg dan wat druppels koud water toe). Kneed niet te lang, het deeg mag bros blijven. Pak het deeg in vershoudfolie en laat minstens een uur rusten.
Verhit de boter en bak hierin de knolselderij en prei op middelhoge stand circa 15 minuten. Voeg de kool toe en laat in een paar minuten zacht worden. Bestrooi met de bloem en roer nog even door. Meng met de everzwijnsaus, warm door en breng op smaak met peper, zout en azijn. Laat afkoelen.
Rol tweederde van het deeg uit en bedek daarmee de bodem en randen van de vormpjes. Schep de afgekoelde vulling erin en bedek met de rest van het deeg. Knijp de randen vast en snijd eventueel bij. Klopt het overige ei los en bestrijk hiermee het deeg. Bak 25-30 minuten in een oven van 180°C. Laat een paar minuten afkoelen en stort op een bord. Serveer als hapje of met groenten als hoofdgerecht.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
450 g bloem
270 g koude boter, in blokjes
1 eidooier
2 eieren
50 g boter
200 g knolselderij in brunoise van 2 cm
200 g prei, in ringen
200 g spitskool, in dunne plakken
200 pastinaak, in halve plakken
2 el bloem
everzwijnsaus (zie recept pappardelle al cinghiale)
appelciderazijn, naar smaak
1 ei, losgeklopt
vershoudfolie
vuurvaste schaaltjes, ingevet en bestoven met bloem