Wild boar pie met knolselderij en prei

Stoofvlees leent zich perfect voor het maken van grote hoeveelheden én voor verwerking in andere recepten.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem en koude boter in een keukenmachine door elkaar door een paar keer te pulsen tot een kruimelig mengsel ontstaat. Meng de eidooier en één ei erdoor en pulse nog een keer. Schep alles op een werkblad en meng met de hand tot een samenhangend deeg (blijft het te droog, voeg dan wat druppels koud water toe). Kneed niet te lang, het deeg mag bros blijven. Pak het deeg in vershoudfolie en laat minstens een uur rusten.
  2. Verhit de boter en bak hierin de knolselderij en prei op middelhoge stand circa 15 minuten. Voeg de kool toe en laat in een paar minuten zacht worden. Bestrooi met de bloem en roer nog even door. Meng met de everzwijnsaus, warm door en breng op smaak met peper, zout en azijn. Laat afkoelen.
  3. Rol tweederde van het deeg uit en bedek daarmee de bodem en randen van de vormpjes. Schep de afgekoelde vulling erin en bedek met de rest van het deeg. Knijp de randen vast en snijd eventueel bij. Klopt het overige ei los en bestrijk hiermee het deeg. Bak 25-30 minuten in een oven van 180°C. Laat een paar minuten afkoelen en stort op een bord. Serveer als hapje of met groenten als hoofdgerecht.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 450 g bloem
  • 270 g koude boter, in blokjes
  • 1 eidooier
  • 2 eieren
  • 50 g boter
  • 200 g knolselderij in brunoise van 2 cm
  • 200 g prei, in ringen
  • 200 g spitskool, in dunne plakken
  • 200 pastinaak, in halve plakken
  • 2 el bloem
  • everzwijnsaus (zie recept pappardelle al cinghiale)
  • appelciderazijn, naar smaak
  • 1 ei, losgeklopt
  • vershoudfolie
  • vuurvaste schaaltjes, ingevet en bestoven met bloem

Publicatie datum: 15 juli 2020