Hertenfilet met geroosterde kool, aardappelwafels en olijvenjus

Door het hertenfilet te serveren met oven geroosterde kool in combinatie met wafels van aardappel en zwarte olijven jus geef je de klassieker een moderne twist.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Halveer de kolen in de lengte met een mes.
  2. Leg ze op de snijkant op een teflon bakplaat.
  3. Rooster ze gedurende ca. 40 minuten op 200°C en zet de ven van de oven laag.
  4. Kruid de filet van hert met zout en peper en bak deze mooi rosé in de geklaarde boter.
  5. Snijd de sjalotten en de olijven fijn en zet ze aan in wat olijfolie.
  6. Blus af met de rode wijn en voeg daarna de tapenade en de fond toe.
  7. Laat het geheel ca. 15 minuten rustig trekken.
  8. Voeg de olijfolie toe en passeer de saus.
  9. Snijd de hertfilet.
  10. Haal de geroosterde kool uit de oven, draai ze om en besprenkel met de balsamico vinaigrette en halveer ze nogmaals.
  11. Leg de kool op de borden samen met de hertfilet.
  12. Serveer met de olijvenjus en de aardappelwafels.

Ingrediënten

  • 3 st Chinese kool
  • olijfolie
  • zout & peper
  • 1 kg hert filet
  • zout & peper
  • geklaarde boter
  • 2 st sjalotten
  • 100 g olijven
  • 3 dl rode wijn
  • 50 g olijven tapenade
  • 2 dl Knorr Professional Gevogelte fond
  • 0,5 dl olijfolie
  • 0,5 dl Hellmann’s Balsamico Vinaigrette
  • 10 st Aardappel wafel

Publicatie datum: 15 september 2020