Kalfswang met mosterd, bospeen en aioli

Demi-glace is misschien wel een van de meest gebruikte basis voor sauzen. In dit gerecht werken we hem af met rode wijn, ui, laurier en tijm.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kruid de kalfswangen met zout en peper en bak ze om en om in de geklaarde boter.
  2. Blus de pan af met de rode wijn en voeg de uien, laurier, tijm en de demi glace toe.
  3. Gaar de wangen gedurende ca. 3,5 a 4 uur op 90°C.
  4. Kook de azijn samen met de suiker en het water.
  5. Blancheer het mosterdzaad gedurende 1 minuut en vermeng dit met het zoetzuur.
  6. Rooster de prei op 250°C in de oven of BBQ tot deze helemaal zwart is.
  7. Vijzel de prei samen met de komijn en venkelzaad.
  8. Schil en blancheer de bospeen en breng deze op smaak met het as mengsel.
  9. Snij de champignons en bak deze in wat geklaarde boter en kruid ze met zout en peper.
  10. Verdeel de kalfswangen samen met de groenten over de borden en maak het geheel af met de saus en de aioli.

Ingrediënten

  • 10 st kalfswangen
  • zout en peper
  • geklaarde boter
  • 0,5 l rode wijn
  • 2 st uien
  • 2 st laurierblaadjes
  • 3 tak tijm
  • 1 pak Knorr Professional Demi-Glace
  • 15 g rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 45 g water
  • 15 g mosterdzaad
  • ½ st prei
  • 6 g komijnzaad gemalen
  • 6 g venkelzaad gemalen
  • 1 bos bospeen
  • 500 g champignons
  • 150 g Hellmann’s Aioli

Publicatie datum: 15 september 2020