Procureur van wildzwijn met sinaasappel en diverse groente bereidingen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kruid de Wildzwijn Procureur met de Fruitpeper Orange en het zout. Voeg de Verstegen Grand Veneursaus toe en vacumeer in een kookzak en laat 12 uur marineren. Gaar de Wildzwijn Procureur sous-vide op 65°C gedurende 12 uur. Koel terug.
  2. Blancheer de buitenste bladeren van de Chinese kool en koel terug in ijswater. Snijd de overige Chinese kool fijn. Snipper de sjalot. Fruit de sjalot aan in olie en voeg de gesneden Chinese kool toe. Bak dit beetgaar en voeg 100 gram cantharellen en truffel tapenade toe breng op smaak met Verstegen Spicemix del Mondo La Spezia.
  3. Dep de geblancheerde Chinese kool bladeren droog, plaats op een vel plastic folie, leg hier de gebakken Chinese kool op en rol strak op tot een mooie rouleau. Herhaal dit tot alle Chinese kool op is.
  4. Rooster de mini wortels en rode biet met wat olie en Verstegen Spicemix del Mondo La Spezia in de oven op 220°C gedurende 15 minuten.
  5. Rooster de hazelnoten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
  6. Snijd de rouleau ’s van Chinese kool in drieën en verwarm. Bak de overige cantharellen kort.
  7. Snijd de procureur in 4 plakken en verwarm langzaam.
  8. Dresseer naar wens.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1000 gr. Wildzwijn Procureur
  • 20 gr. Verstegen Fruitpeper Orange
  • 7 gr. Zout
  • 1 st. Chinese kool
  • 1 st. Banaan sjalot
  • 150 gr. Cantharellen
  • 1 pakje Rainbow wortels mini
  • 1 pakje Rode biet mini
  • 50 gr. Hazelnoten
  • 40 gr. Truffel tapenade
  • 3 dl. Verstegen Grand Veneursaus
  • Naar smaak Verstegen Spicemix del Mondo La Spezia

Publicatie datum: 15 september 2020