Rouleau van hertenwangen met pancetta en cranberries

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kruid de herten wangen met de 20 gram Verstegen Spicemix del Mondo Kaapse kruiden. Doe de gekruide herten wangen in een kookzak, voeg de Verstegen Grand Veneur saus toe en vacumeer.
  2. Gaar de herten wangen sous-vide op 65°C gedurende 12 uur.
  3. Snijd de pastinaak in grove stukken. Kook het water, de kookroom en de steranijs en voeg de pastinaak hier aan toe. Kook gaar.
  4. Haal de steranijs uit de pan en draai de pastinaak met kookroom en witte chocolade tot een gladde crème in de keukenmachine.
  5. Pof de zoete aardappels in de schil op 220°C gedurende 30 minuten en verwijder de schil.
  6. Maak een creme van de zoete aardappel en mango coulis en voeg de 2 gram Verstegen Spicemix del Mondo Kaapse Kruiden toe.
  7. Pluk de herten wangen grof en meng met de gedroogde cranberries.
  8. Leg de plakken pancetta op een vel plastic folie, leg hier de geplukte herten wangen met cranberries op en rol dit strak op tot een rouleau.
  9. Vries de Ontbijtkoek licht aan en snijd plakken op de snijmachine stand 6. Leg de plakken ontbijtkoek tussen siliconenmatjes en bak dit in 8 minuten op 155°C hete lucht krokant.
  10. Blancheer de romanesco en gele bloemkool beetgaar en spoel koud in ijswater.
  11. Verwarm de rouleau op lage temperatuur in de oven of bak krokant in de pan. Dresseer het gerecht als op de foto.

Uitgelicht assortiment

Ingrediënten

  • 850 gr. Herten wangen
  • 20 gr. Verstegen Spicemix del Mondo Kaapse Kruiden
  • 100 gr. Verstegen Grand Veneursaus
  • 400 gr. Pastinaak (geschild)
  • 400 ml. Kookroom
  • 125 ml. Water
  • 1 st. Steranijs
  • 65 gr. Witte chocolade
  • 200 gr. Zoete aardappel
  • 25 gr. Mango coulis
  • 2 gr. Verstegen Spicemix del Mondo Kaapse Kruiden
  • 100 gr. Cranberries gedroogd
  • 250 gr. Pancetta in plakken
  • 1 st. Chioggia biet
  • 250 gr. Romanesco
  • 250 gr. Gele bloemkool
  • 100 gr. Ontbijtkoek (aan 1 stuk)

Publicatie datum: 15 september 2020