Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verdeel het grove zeezout over de bodem van een ovenschaal en leg er de gele en rode bieten in.
Pof ze gedurende ongeveer 90 minuten in de oven. Ze moeten net beetgaar zijn. Controleer dat tussendoor met een mesje.
Reduceer ondertussen het bietensap met de basterdsuiker tot een siroop.
Steek mooie rondjes uit het witbrood, smeer met een kwastje in met siroop en bak krokant in de oven.
Schaaf de witte en de chioggiabiet dun op de mandoline, steek met behulp van stekers uit naar eigen inzicht en marineer lichtjes met een druppeltje olijfolie, frambozenazijn, versgemalen peper en zout.
Pel de gepofte bieten voorzichtig en steek mooi rond uit met behulp van een steker. Snijd in 3 plakjes.
Marineer de gepofte rode en gele biet apart van elkaar met olijfolie, peper, zout en sap en rasp van een sinaasappel.
Kook de afsnijdsels (gele en rode biet) afzonderlijk van elkaar in een scheutje water met wat olijfolie verder gaar. Giet af en draai in de blender volledig glad met een heel klein beetje kookvocht. Schep in een spuitzakje.
Trek een mooie streep van de siroop op het bord en leg er de gepofte gele en rode biet op. Spuit er dopjes van de beide crèmes tussen.
Steek er de verschillende gemarineerde bietjes en het krokante brood bij.
Garneer met de kervel, de bloemblaadjes en het loof (of de bloedzuring).
Meng een klein beetje bietensiroop met een scheutje olijfolie en lepel dit er als dressing over en langs.