Flammkuchen met groene asperges en Italiaanse coppa

Gang
Hapje Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C bovenwarmte.
  2. Meng de zure room met de tijm, de citroenrasp, peper en zout.
  3. Snijd de harde onderkant van de groene asperges en snijd ze in lengte doormidden of in vieren.
  4. Leg de bodem op een bakplaat en smeer in met een dunne laag van de crème.
  5. Verdeel er de coppa, de groene asperges en de zilveruitjes over. Bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 8 minuten goudbruin en krokant.

Ingrediënten

  • 1 ronde flammkuchenbodem
  • 2 flinke el zure room
  • 1 takje geriste tijm
  • rasp van ¼ citroen
  • ½ bos groene asperges
  • 8 plakjes Italiaanse coppa
  • 2 el uitgelekte zilveruitjes
  • handje geraspte gruyèrekaas
  • zout
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 15 oktober 2020