Focaccia art

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4 5 6

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem met de gist en 6 flinke eetlepels olijfolie en een goede snuf Maldon zout in de kom van de keukenmachine. Meng kort.
  2. Voeg beetje bij beetje het water toe en blijf met de deeghaak 8-10 minuten kneden tot een mooi samenhangend en elastisch deeg is ontstaan.
  3. Vet een grote kom rijkelijk in met olijfolie, leg er het deeg in, dek af met een doek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen tot het dubbel zo groot is geworden.
  4. Neem uit de kom, kneed op een licht bebloemde werkbank kort door.
  5. Vet een iets hogere bakplaat goed in met olijfolie en leg er het deeg in. Rol voorzichtig uit tot een rechthoek.
  6. Maak met behulp van de verse kruiden, de olijven, de gedroogde tomaten en de eetbare bloemen een mooi patroon in het deeg. Smeer lichtjes in met olijfolie en kruid na met Maldon zout en versgemalen peper. Dek voorzichtig af met een vochtige doek.
  7. Laat het deeg nog 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  9. Bak de focaccia in ongeveer 30-35 minuten mooi goudbruin af.
  10. Smeer na het bakken heel licht in met olijfolie en serveer het brood nog warm.

Tip

The sky is the limit wat betreft het garneren en versieren van het brood. Denk ook eens aan gezouten ansjovisfilets, kappertjes, courgette, aubergine, gegrilde paprika, ingelegde artisjok en ga zo maar door.

Ingrediënten

  • 600 g semolinabloem
  • Pure Drops olijfolie
  • 14 g droge gist
  • 350 ml lauwwarm water
  • Maldon zout
  • Italiaanse kruiden
  • diverse soorten olijven
  • gedroogde tomaatjes
  • eetbare viooltjes
  • eetbare afrikaantjes
  • eetbare anjers
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 15 oktober 2020