Frietje Bombay

Gang
Bijgerecht Hapje Hoofdgerecht Lunchgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Indiaas Fusion

Bereidingswijze

  1. Schil de ui, snijd deze door de helft en daarna in repen van 1/2 cm en zet ze op in een pan met 2 deciliter water, azijn en suiker.
  2. Breng het geheel aan de kook, haal de pan van het vuur en laat de rode ui afkoelen in het vocht.
  3. Kook het mosterdzaad in ruim water met zout tot deze gaar is met nog een beetje bite.
  4. Maak een mengsel van garam masala en zeezout, fiftyfifty.
  5. Bak de friet goudbruin en laat deze uitlekken in een frietvergiet.
  6. Zout de friet naar smaak na met het zout-garammasalamengsel.
  7. Vul een kommetje of een glas met de friet en top deze royaal met de kaassaus.
  8. Garneer hier wat stukjes rode gemarineerde ui bovenop.
  9. Verdeel met een theelepel het mosterdzaad over de kaassaus en de friet.
  10. Snijd de bosui heel fijn en strooi deze over de friet in de kaassaus zodat de bosui blijft liggen.
  11. Doe hetzelfde met enkele dunne ringetjes rode peper.
  12. Meng de spicy kiemen door elkaar en top hier verder de friet mee.
  13. Garneer naar smaak af met koriander, chilistripes, eetbare bloemblaadjes en een klein mespuntje kurkuma.
  14. Serveer direct.

Tip

  • Zorg dat je alle garnituren al gesneden klaar hebt liggen, zodat je de friet alleen maar hoeft te garneren als je friet is gebakken.
  • Zoetzure uitjes kun je in een weckpot op vocht ruim van tevoren maken.
  • Experimenteer met kruiden uit de Sligro Spice Market. Spice je eigen frietjes!

Ingrediënten

  • 4 bakjes friet
  • 1 fles cheddarcheesesaus
  • 1 rode ui
  • 3 dl water
  • 3 dl azijn
  • 150 g suiker
  • 1 rode peper
  • 30 g mosterdzaad
  • 1 bakje Smeding bio spicy kiemen
  • garam masala
  • kurkuma
  • chilistripes
  • eetbare afrikaantjes
  • 1 bosui
  • ghoa cress / koriander

Publicatie datum: 15 oktober 2020