Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schep de rijst in een bolzeef en spoel onder koud stromend water tot het water dat uit de zeef komt helemaal helder is. Laat uitlekken.
Doe de rijst in een pan en voeg 175 ml water en een lekkere snuf zout toe.
Breng voorzichtig aan de kook en dek af met een deksel. Kook in ongeveer 15 minuten gaar. Let op dat de pan niet te hard kookt en daardoor de rijst droog komt te staan.
Schep de rijst direct in een schaal, meng er de sushi su doorheen en laat afkoelen tot het lauwwarm is.
Pel, terwijl de rijst kookt, de langoustinestaarten en verwijder het darmkanaal.
Leg in een schaal en marineer met het limoensap, de rasp, een mespuntje wasabipasta en een snufje zout.
Rooster de norivellen kort en leg op een sushimatje. Verdeel er een dun laagje rijst over, maar zorg ervoor dat de boven- en onderkant net vrij blijven.
Maak een dun laagje van de kaviaar in het midden van de rijst en leg er strak de gemarineerde langoustinestaarten op.
Rol met behulp van het sushimatje tot een strakke rol.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Leg deze dakpansgewijs op de sushirol en dek het plakje af met bladgoud.
Garneer ten slotte nog met een klein beetje kaviaar.
Snijd aan tafel in mooie plakken.
Tip
Wil je het gerecht iets minder luxe maken, dan kun je de kaviaar bijvoorbeeld vervangen door tobiko en laat je het bladgoud achterwege.