Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bestrooi de zwezerik met zout en schenk er ijskoud water over. Laat in de koeling 3 uur staan. Spoel af, dep droog, besprenkel met de zonnebloemolie en komijn en maal er wat peper over. Laat nog een half uur afgedekt staan.
Verhit 20 g boter in de tajine en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij en prei 5 minuten. Voeg de witte bonen en de bouillon toe en stoof alles met het deksel op de tajine op lage stand 40 minuten.
Bestrooi na 35 minuten groenten stoven de lamskoteletten met zout, peper en tijm. Verhit de rest van de boter en bak hierin de koteletten in 6 minuten rosé. Laat ze even rusten.
4. Verhit een grillpan en rooster hierin de zwezerik op zeer hoge stand circa 6 minuten. Keer ze af en toe om. Leg ze op een schaal en besprenkel met de azijn.
Dop intussen de tuinbonen voor de tweede keer en schep deze dubbelgedopte bonen met de erwten door de groentetajine. Stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met de munt, peper, zout en extra azijn naar smaak (de azijn zorgt voor een frisser gerecht en minder melige bonen en erwten).
Serveer de koteletten en de zwezerik op de groentetajine. Lekker met brood.