Hangop van yoghurt met appel-perengelei en honing

Het bijzondere van dit recept zit ’m in de (in suikerwater geblancheerde) bleekselderij die samen met appel en peer op een appel-perengelei is gelegd. De toefjes hangop maken van dit dessert een echt pareltje.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Spoel een schone theedoek in koud water en wring uit. Leg de doek in een zeef op een ruime kom. Schenk de yoghurt erin en laat 6 uur uitlekken in de koeling.
  2. Breng 100 ml water met de suiker en een snuf zout aan de kook. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en kook ze 1 minuut in het suikerwater. Giet af en laat afkoelen.
  3. Meng het appel- en perensap met de agar en breng al roerend aan de kook. Voeg 1 geweekt blaadje gelatine aan het hete mengsel toe. Schenk het op een rvs schaal zodat het een paar mm dik is en laat opstijven in de koeling.
  4. Schil de appel en peer en snijd het vruchtvlees in fijne brunoise. Meng met de bleekselderij. Verdeel dit mengsel in rondjes over 4 borden en besprenkel met honing. Steek 4 gelijke rondjes uit de gelei en leg dit op het appel-peermengsel. Spuit er toefjes hangop op.
  5. Meng de appel edik met de olijfolie en sprenkel dit eromheen. Serveer direct.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600 ml volle yoghurt
  • 50 g suiker
  • ca. 8 cm bleekselderij uit het hart van de stronk
  • 100 ml appelsap
  • 100 ml perensap
  • 2 g agar agar
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 kleine appel
  • 1 handpeer
  • 1 el honing
  • 2 el appel-edik
  • 1 el olijfolie met een pittige smaak

Publicatie datum: 15 oktober 2020