Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng bloem, boter en suiker met een flinke snuf zout in een kom tot een samenhangend mengsel. Druk het deeg gelijkmatig in de brownievorm. Bestrijk met het ei, maak er strepen in met een vork en bak de boterkoek in een oven van 170ºC in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat 2 uur afkoelen.
Druk eventueel omhooggekomen randjes plat en zet de boterkoek nog 1 uur in de koeling.
Haal de boterkoek uit de vorm en snijd in blokjes van gewenste formaat. Schep op elk stukje wat jam en verdeel het fruit erover.
Tip
Deze petitfours kun je heel goed gebruiken in een dessert, met wat extra fruit en eventueel bosbessen- of vanille-ijs erbij.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
350 g bloem
325 g zachte boter + extra om in te vetten
250 g witte basterdsuiker
1 ei, losgeklopt
3 el bramen-vlierbessenjam
gemengd fruit (zoals blauwe bessen, bramen, vijgen, druiven)