Mac & cheese met truffel en foie royale

Luxe Mac&Cheese met verborgen foie royale en een romige saus van Parmezaanse kaas en truffel. 

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm ondertussen de kookroom met de fijngesneden oregano en kruid met zout en peper. Laat lekker inkoken.
  3. Schaaf de truffel en houd de mooiste plakjes apart. Snijd de rest fijn en voeg toe aan de kookroom.
  4. Voeg de pasta toe aan de gereduceerde kookroom en rasp er de Parmezaanse kaas overheen. Meng goed door, zodat de kaas gaat smelten. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  5. Leg de plakjes foie royale onder in een pannetje of gebruik de Cheese Baker. Schep er de hete pasta overheen en garneer met de plakjes truffel.
  6. Eventueel kun je de mac & cheese nog even gratineren in de hete oven.

Tip Laat je de foie royale achterwege, dan heb je een vegetarisch bijgerecht.

Ingrediënten

  • 250 g riccioli (gekrulde macaroni)
  • 2 dl kookroom
  • 1 wintertruffel of 2 tl truffelcarpaccio
  • 2 takjes oregano
  • 12 dunne plakjes foie royale gans
  • 175 g Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020