Minitaco van geglaceerde pastinaak met salie

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaken en snijd in niet te grove stukken.
  2. Verwarm een klontje roomboter in een koekenpan en rooster de stukken pastinaak tot ze mooie gekleurd zijn.
  3. Blus af met de bouillon en voeg de geplukte blaadjes salie toe.
  4. Laat smoren tot de pastinaak beetgaar is. Zet het vuur dan hoger en laat al het vocht verdampen.
  5. Voeg de honing toe en glaceer de pastinaak. Kruid met zout en peper.
  6. Bak de maistortilla’s kort aan beide kanten in een droge koekenpan.
  7. Leg op een schaal en schep er de geglaceerde pastinaak op.

Tip

Wil je het als een kleiner hapje of bijgerecht serveren, steek de tortilla’s dan uit met een steker.

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • klontje roomboter
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 takjes salie
  • 2 el honing
  • 4 blauwe maistortilla’s
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020