Minitaco van schorseneren met groene kruiden

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Was de schorseneren grondig onder de kraan.
  2. Doe plastic handschoentjes aan en schil de schorseneren goed. Was nogmaals en snijd in stukjes.
  3. Verwarm de roomboter in een hapjespan en bak er de schorseneren in tot ze mooi goudbruin zijn.
  4. Blus af met de kookroom, voeg de nootmuskaat toe, dek de pan af met een deksel en laat ongeveer 15 minuten smoren.
  5. Neem de deksel weg en laat de room inkoken tot de pan bijna droog is. Kruid met zout en peper en voeg de verse kruiden en de tuinkers toe.
  6. Bak de maistortilla’s kort aan beide kanten in een droge koekenpan.
  7. Leg op een schaal en schep er de schorseneren met de kruiden op.

Tip

Wil je het als een kleiner hapje of bijgerecht serveren, steek de tortilla’s dan uit met een steker.

Ingrediënten

  • 6 stengels schorseneren
  • 1 el roomboter
  • 1 dl kookroom
  • mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 2 el fijngesneden groene kruiden (platte peterselie, bieslook, dragon, kervel)
  • 1 el tuinkers
  • 4 blauwe maistortilla’s
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020