Oester met witte chocolade en kaviaar

Gang
Amuse Bijgerecht Hapje Nagerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de slagroom en breng deze aan de kook.
  2. Haal de room van het vuur af.
  3. Voeg al roerende de chocolade met het eigeel toe.
  4. Als het een egale massa is giet je de massa vervolgens in de kidde.
  5. Houd de kidde ondersteboven en vul de kidde met 1 slagroompatroon.
  6. Laat de massa in de kidde 10 minuten staan.
  7. Steek de oester open en haal de oester los in de schelp.
  8. Spuit met de kidde de lauwwarme massa half over de oester.
  9. Verdeel het blikje kaviaar over de oesters. Dresseer het compact.
  10. Garneer de oester af met de vene cress.

Tip

Maak het schuim van chocolade een half uur van tevoren, dan heeft het de juiste temperatuur in combinatie met de koude oester.  Je kunt i.p.v. kaviaar ook haringkaviaar gebruiken. Serveer de oester koud, dan heb je het mooiste smakencontrast.

Ingrediënten

  • 4 oesters Fonteneau Réserve
  • 250 g witte chocolade
  • 250 g slagroom
  • 20 g eigeel
  • zuring / vene cress
  • oscietrakaviaar of baerikaviaar

Publicatie datum: 15 oktober 2020

Meer recepten met oesters