Schuimtaart met slagroom, banaan en chocolade

Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Klop het eiwit in een staande mixer half stijf. Voeg al kloppend in gedeeltes de fijne kristalsuiker toe tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel er voorzichtig de poedersuiker door.
  2. Schep op bakpapier 3 rondjes schuim van circa 18 cm doorsnede. Droog de meringue 3 uur in een oven van 90°C. Laat 1 uur afkoelen.
  3. Klop de slagroom met de crème fraîche stijf. Leg een plak meringue op een bord of schaal, bedek met ongeveer 1/3 van de room en de plakjes van 1 banaan. Herhaal dit twee keer met de overige meringue, room en banaan in plakjes.
  4. Smelt de chocola au bain-marie en sprenkel over de taart. Serveer direct.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 g eiwit
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 100 g poedersuiker + extra om te bestuiven
  • 200 ml slagroom
  • 200 g crème fraîche
  • 3 bananen
  • 200 g witte chocoladecallets

Publicatie datum: 15 oktober 2020