Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de pastinaken, snijd in stukken en doe ze met de melk in een pan. Voeg een snufje zout toe en kook volledig gaar. Giet af, maar bewaar het kookvocht wel. Draai de pastinaak met een beetje kookvocht en een klontje roomboter glad in de blender en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Verwijder eventuele minder mooie bladeren van de spitskool en haal er 4 mooie bladeren af. Snijd de rest van de spitskool ragfijn.
Blancheer de 4 bladeren kort, spoel koud en dep goed droog. Smoor de rest van de spitskool met het kerriepoeder in een beetje roomboter en kruid met zout en peper. Verdeel de gesmoorde spitskool over de geblancheerde spitskool en rol er strakke rolletjes van. Leg in een ovenschaal.
Breng een pan water met een flinke snuf zout aan de kook en kook er de kreeft 2 minuten in. Neem van het vuur en laat deels afkoelen in het vocht.
Leg de halve kreeften in een ovenschaal. Wil je een verfijnde presentatie, gebruik dan alleen de staart
Klaar de roomboter en voeg er de fijngesneden groene kruiden aan toe. Lepel een deel van deze boter over de kreeft. Plaats 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C. Plaats er de laatste 4 minuten de spitskoolrolletjes bij.
Kruid de tournedos met zout en peper en bak ze kort om en om in geklaarde roomboter. Laat even rusten na het bakken.
Dresseer de pastinaakpuree op het bord en leg er het spitskoolrolletje tegenaan.
Leg er de gebakken tournedos bij en leg daar de kreeftenstaart op.
Lepel ten slotte een beetje warme rodewijnsaus langs het vlees en nog een beetje ‘kruidenboter’ over de kreeft.
Ingrediënten
2 pastinaken
2 dl melk
1 kleine spitskool
1 tl kerriepoeder
125 g roomboter
4 tournedos à 100-120 g
4 halve kreeften (ontdooid)
2 el fijngesneden groene kruiden (peterselie, bieslook, dragon, kervel)