Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm voor het glas in lood de suiker met een klein scheutje water tot een siroop ontstaat.
Haal de plakjes ananas met een pincet door de siroop en leg ze strak neer op een bakpapiertje in het rooster van de dehydrator.
Haal de carambola eveneens door de siroop en leg op de ananas. Bestrooi met een beetje zilverpoeder en laat gedurende 6-8 uur drogen in de dehydrator.
Haal met behulp van een dunschiller enkele schilletjes van 1 limoen (uit het pakket) en snijd in lange lintjes. Houd apart.
Maak de mango uit het pakket schoon en snijd grof. Doe samen met de rasp en het sap van de limoen in de blender en draai volledig glad. Houd 1 passievrucht apart en voeg de rest van de passievruchten toe aan de mangopuree.
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom goed lobbig en zet koud weg.
Verwarm een klein beetje fruitpuree tot aan het kookpunt en los er de uitgeknepen gelatine in op. Meng goed door en plaats in de koelkast tot het begint te hangen.
Spatel er de slagroom door en giet de massa in ondiepe, ronde vormen. Plaats in de koelkast en laat volledig opstijven. Steek net voor het serveren met behulp van steekringen uit tot cilinders.
Verwarm, terwijl de mousse opstijft, de suikerstroop en konfijt er de gehalveerde kumquats en de limoenschilletjes in.
Maak al het andere fruit schoon en snijd of steek uit in de gewenste vorm. Marineer kort met een beetje van de suikerstroop.
Dresseer de cilinder van mousse op het bord en bekleed met het verse fruit, de uitgelekte kumquats en de limoenschilletjes.
Leg er 3 kleine bolletjes sorbet op, steek er het glas in lood bij en werk af met de achtergehouden passievrucht en de coulis.