Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat het ijs iets zacht worden. Verwarm de Blue Curaçao. Meng 2 eetlepels water met de maizena en maak de Blue Curaçao met dit mengsel iets dikker. Laat afkoelen. Meng de Blue Curaçao door het ijs en zet het weer in de vriezer.
Snijd de mandarijnen in plakken van 1 cm dik. Breng water met een snuf zout aan de kook en blancheer hierin de mandarijn 20 seconden. Giet af. Herhaal deze stap 3 keer.
Zet de suiker op met 250 ml water. Konfijt de mandarijnplakken 30 minuten in deze suikersiroop. Roer af en toe, maar zorg ervoor dat de plakken niet kapot gaan.
Leg 1 of 2 plakjes mandarijn met wat siroop in een kom, schep er een bolletje ijs op en serveer.
Tip
Als je het vanille-ijs zelf draait kun je de likeur er vlak voordat je het ijs in een bak schep nog 1 of 2 rondjes meedraaien.