Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg de mergpijp in een pan en schenk de bouillon erover tot de mergpijp onder staat. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten op lage stand trekken en garen.
Open intussen de oesters en leg ze met het vocht in een steelpan (bewaar het bolle deel van de schelp).
Verhit de boter in een kleine pan en stoof hierin de kool 5 minuten. Verhit de olie en frituur hierin de boerenkool in een halve minuut knapperig (zorg dat hij groen blijft).
Neem de mergpijp uit de bouillon. Druk of snijd het merg eruit en hak het in stukjes.
Verwarm op het laatste moment de oesters in het eigen vocht tot ze iets warmer en steviger zijn, maar niet gaar. Leg ze terug in de schelpen. Verdeel er wat merg over en versgemalen zwarte peper. Meng de kool met het oestervocht en leg plukjes hiervan met aanhangend vocht op de oester. Garneer met de gefrituurde kool en serveer direct.