Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng voor de crème de melk aan de kook. Meng de eidooiers met de suiker, vanillepasta en amandel essence. Meng de maïzena erdoor en schenk de hete melk er al roerend overheen. Schenk alles terug in de pan en laat op laag vuur doorkoken en binden. Laat afkoelen met een vel vershoudfolie erop en zet minstens 1 uur in de koeling.
Ontpit 100 gram kersen en snijd ze grof. Meng de kersen door de afgekoelde crème.
Pureer de overige kersen en passeer ze door een fijne zeef. Vul aan met water tot 500 gram. Voeg de suiker en agar toe en breng al roerend aan de kook. Laat binden en stort alles in een rvs bak. Laat opstijven.
Schep het kersen-agarmengsel in een blender en draai tot een gel. Schep in een spuitzak met een smal spuitmondje en bewaar in de koeling tot gebruik.
Maal de crispy frambozen in een keukenmachine tot poeder.
Steek 6 rondjes van circa 8 cm uit het kapsel (bewaar de rest van het kapsel in de vriezer). Besprenkel de rondjes met de likeur. Schep er wat van de kersencrème op. Spuit er toefjes kersengelei omheen en steek hier amandelschaafsel in. Beleg de kersencrème met rozenblaadjes en bestuif het geheel met het frambozenpoeder.
Tip
Je houdt bij dit recept wat kersengelei over. Deze kun je prima gebruiken bij allerlei desserts, zoals ijs, flensjes en chocolade.