Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de asperges, snijd er de onderkant vanaf en leg ze in een lage pan. Zet net onder met water en voeg een flinke snuf zout en klont roomboter toe. Breng aan de kook, laat 1 minuut doorkoken en zet het vuur uit.
Schil de aardappels, snijd grof en kook volledig gaar in gezouten water. Giet af, stoom droog en stamp tot een gladde puree. Voeg de zure room en de gesneden kruiden toe en kruid met zout en peper.
Verwarm een klontje roomboter in een antiaanbakpan en bak de zalmfilet op de velkant mooi bruin en krokant. Draai om en laat rustig doortrekken op de vleeskant. Kruid net voor het serveren met peper en zout en bestrooi met citroenrasp.
Smoor de spinazie met het amandelschaafsel in een klein beetje boter tot het begint te slinken. Kruid met zout en peper. Neem van het vuur en laat uitlekken op een zeef.
Meng voor de saus de eidooiers met de azijn en het citroensap in een kom en klop in ongeveer 10 minuten au bain-marie tot een stevige en homogene massa met heel fijne belletjes. Neem de kom van de pan en klop er druppelsgewijs de geklaarde boter doorheen. Meng er de verse kruiden doorheen en kruid met zout en peper.
Dresseer alle componenten harmonieus op een grote plank en bestrooi met wat gesneden verse kruiden.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
400 g zalmfilet met vel
1.500 g witte asperges
rasp van ¼ citroen
400 g kruimige aardappels
2 flinke el zure room
2 el fijngesneden bieslook
1 el fijngesneden kervel
400 g gewassen spinazie
50 g amandelschaafsel
roomboter
versgemalen peper
zout
Voor de saus
3 eidooiers
sap van ¼ citroen
4 el dragonazijn
200 g geklaarde roomboter (lauwwarm)
2 flinke el fijngesneden kruiden (dragon, peterselie, kervel, bieslook)