Mole Poblano

Parelhoensuprême in een kruidige saus met chocolade. Geserveerd met tortillachips.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fruit voor de saus de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg de specerijenmix en de chipotlepepers toe.
  2. Voeg het amandelpoeder toe en laat even meefruiten. Blus de pan af met de tomatenblokjes en de bouillon. Snijd de verse tomaten in stukjes en voeg toe. Laat zachtjes smoren. Roer beetje bij beetje de pure chocolade door de saus en laat nu niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de suprêmes op het vel mooi krokant en goudbruin, draai om en bak ook de andere kant mooi bruin. Voeg de saus toe en laat nog 6 minuten goed doorverwarmen.
  4. Neem de parelhoen uit de saus, trancheer mooi en serveer op een schaal. Schenk er de saus over en bestrooi met het sesamzaad en de koriander. Serveer met de tortillachips.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 parelhoensuprêmes
  • scheutje olijfolie
  • 100 g tortillachips
  • 8 takjes fijngesneden koriander
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Voor de saus:

  • 1 gesnipperde zoete ui
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 el tacomelange
  • 1 tl chipotlepepers
  • 70 g amandelpoeder
  • 1 klein blikje tomatenblokjes
  • 15 cl zeer krachtige kippenbouillon
  • 2 tomaten
  • 75 g pure chocolade
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2021