Pasta vongole

Dunne spaghetti met gestoofde vongole en saffraan.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Was de vongole nog even kort onder stromend water en controleer op kapotte schelpen.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in gezouten water. Giet af en vang een beetje van het kookvocht op.
  3. Smoor in een ruime hapjespan de knoflook en de sjalot aan in de helft van de boter. Voeg de kerstomaatjes en de saffraan toe en laat enkele minuten smoren.
  4. Zet het vuur hoger, voeg de vongole toe en blus af met de witte wijn. Laat tegen de kook komen en dek dan af met een deksel.
  5. Laat onder de deksel 4 minuten smoren.
  6. Neem de deksel weg, voeg de afgegoten pasta en een paar lepels kookvocht toe en meng goed door.
  7. Voeg er de rest van de roomboter en de fijngesneden peterselie aan toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper, rasp en sap van citroen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Rummo linguine (nr 13)
  • 500 g vongole (zeer goed gespoeld)
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 100 g gele kerstomaatjes
  • 1 dl witte wijn
  • 2 el roomboter
  • enkele draadjes saffraan
  • ¼ bos fijngesneden platte peterselie
  • rasp en sap van ¼ citroen
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2021