Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de vongole nog even kort onder stromend water en controleer op kapotte schelpen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in gezouten water. Giet af en vang een beetje van het kookvocht op.
Smoor in een ruime hapjespan de knoflook en de sjalot aan in de helft van de boter. Voeg de kerstomaatjes en de saffraan toe en laat enkele minuten smoren.
Zet het vuur hoger, voeg de vongole toe en blus af met de witte wijn. Laat tegen de kook komen en dek dan af met een deksel.
Laat onder de deksel 4 minuten smoren.
Neem de deksel weg, voeg de afgegoten pasta en een paar lepels kookvocht toe en meng goed door.
Voeg er de rest van de roomboter en de fijngesneden peterselie aan toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper, rasp en sap van citroen.