Rollade van zuiglam met saus van gekonfijte knoflookteentjes

Met Italiaanse kruiden en gedroogde abrikoosjes gevulde rouleau van zuiglam met een saus van gekonfijte knoflookteentjes.

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 125°C.
  2. Snijd het vlees in en vouw open, zodat een grote plak ontstaat. Kruid rijkelijk met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Ris de kruiden en verdeel over het vlees.
  3. Maak de sjalot schoon en snipper grof. Snijd de abrikoosjes fijn. Verdeel beiden over het vlees. Rol het vlees terug in de oorspronkelijke vorm en bind goed op met slagerstouw. Kruid rondom met zout en peper.
  4. Verwarm een scheut olijfolie in een antiaanbakpan en braad er rondom het vlees in aan tot het gelijkmatig gekleurd is. Leg op een schaal, steek er een kernthermometer in en plaats in de oven. Gaar tot een kerntemperatuur van 53°C. Neem uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Maak ondertussen de knoflookteentjes schoon en blancheer driemaal in telkens vers water.
  6. Verwarm in een steelpannetje 100 gram water met 100 gram suiker tot de suiker is opgelost.
  7. Konfijt de knoflookteentjes 25 minuten in de suikerstroop en giet af.
  8. Verwarm de rodewijnsaus en voeg er de gekonfijte knoflookteentjes aan toe.
  9. Trancheer het vlees en serveer met de saus.

Tip

Deze rouleau kan ook goed op de barbecue worden bereid.

Ingrediënten

  • 600 g ontbeende zuiglambout
  • 30 g Italiaanse verse kruidenmix
  • 60 g gedroogde abrikozen
  • 1 sjalot
  • 1 bol knoflook
  • 100 g suiker
  • 2 dl rodewijnsaus
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2021