Spies met gegrilde Argentijnse garnalen, venkel en groene olijven

Gegrilde spies met Argentijnse garnalen, venkel en groene olijven. Geserveerd met Griekse yoghurt, dille en ingelegde citroen.

Gang
Voorgerecht Hapje Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de ingelegde citroen ragfijn.
  2. Maak de venkel schoon en snijd in mooie stukken. Maak de garnalen schoon.
  3. Spies de venkelstukjes, de garnalen en de groene olijven om en om aan spiesen en marineer gedurende 2 uur met een scheutje olijfolie, de helft van de ingelegde citroen, peper en zout.
  4. Maak ondertussen de Griekse yoghurt aan met de knoflook, peper en zout.
  5. Pluk de dilletopjes.
  6. Haal de spiesen uit de marinade en gril deze om en om in een grillpan of op de barbecue tot ze mooi gekleurd zijn en de garnalen net gaar zijn. Reken hiervoor ongeveer 6 minuten in totaal.
  7. Schep de Griekse yoghurt over en garneer met de dilletopjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 12 Argentijnse garnalen
  • ¼ ingelegde citroen
  • 12 groene olijven (ontpit)
  • 4 takjes verse dille
  • 2 el Griekse yoghurt
  • mespuntje gehakte knoflook
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2021