Thai fishcakes

Krokante fishcakes met een salade van bospeen en dipsaus van ponzu.

Gang
Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de bospeen en schaaf in mooie linten of reepjes. Doe in een kom en voeg een beetje limoensap, een paar druppels vissaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en 2 eetlepels ponzu toe. Kruid met zout en peper en laat even marineren.
  2. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes en doe samen met de currypasta, de koriander, een eetlepel vissaus, het ei en wat limoensap in de keukenmachine. Draai tot een homogene massa. Schep in een kom en meng er de rijstebloem doorheen. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat vissaus. Als je wilt, kun je er als krokant garnituur nog wat fijngesneden wortel aan toevoegen.
  3. Verwarm een laagje zonnebloemolie in een antiaanbakpan en schep met behulp van een ijsknijper bolletjes van de massa in de olie. Druk aan met een lepel, zodat het wat platter wordt en laat op een niet te hoog vuur aan beide kanten bakken tot het goudbruin en krokant is. Reken in totaal op ongeveer 8 minuten.
  4. Serveer met de salade van gemarineerde bospeen en serveer er een dipsaus van ponzu, sesamzaad en vissaus bij.

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet zonder vel
  • 1 el rodecurrypasta
  • 4 takjes fijngesneden koriander
  • vissaus
  • 1 ei
  • 1 limoen
  • 40 g rijstebloem (of tarwebloem)
  • 4 el ponzusaus
  • ¼ bos gemengde bospeen
  • Zonnebloemolie
  • 1 tl sesamzaad
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2021