Wonton crisps

Krokante wontons, gevuld met een ceviche van zalm en avocado met little gem.

Gang
Voorgerecht Hapje Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes en leg in een schaal.
  2. Snijd de steeltjes van de koriander ragfijn en pluk de blaadjes.
  3. Maak de avocado schoon en snijd in blokjes ter grootte van de zalm. Voeg toe aan de zalm.
  4. Snijd de tomaat in vieren, snijd er de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg samen met de rode ui, het sap en de rasp van de limoen, koriandersteeltjes en de peper toe aan de zalm. Kruid met een snufje zout en laat 90 minuten marineren.
  5. Steek de wontonvellen rond uit en laat ze met behulp van een tang in hete frituurolie zakken, zodat een ‘taco’ ontstaat en ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Pluk de blaadjes van de little gem en leg er een paar op de bodem van de taco.
  7. Verdeel de ceviche van zalm over de krokante wontons en garneer met enkele blaadjes little gem die zijn aangemaakt met de marinade van de ceviche. Garneer ten slotte met de blaadjes koriander.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g kraakverse zalmfilet zonder vel
  • 1 avocado
  • ½ gesnipperde rode ui
  • 1 tomaat
  • 2 takjes koriander
  • sap en rasp van 2 limoenen
  • ½ jalapeñopeper (fijngesneden)
  • 12 wontonvellen
  • ½ little gem
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2021