Gegrilde Griekse kipspies

Grieks pitabrood met tzatziki, gegrilde kipspies en gemarineerde komkommer.

Gang
Hoofdgerecht Hapje Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe (200 graden) en een indirecte zone (150 graden).
  2. Schaaf 8 dunne linten van de komkommer en rol strak op. Marineer kort met peper, zoput, limoensap en -rasp en houd apart.
  3. Snijd de rest van de komkommer in fijne blokjes en meng met de knoflook en de Griekse yoghurt. Kruid met zout en peper.
  4. Grill de spiesen op de directe zone tot ze mooie gekleurd zijn en laat nog even doorgaren op de indirecte zonen.
  5. Rooster de pitabroden indirect 3 minuten per kant op de barbecue.
  6. Maak de rode schoon en schaaf er dunne ringen van. Zet weg op ijswater, zodat ze extra krokant worden.
  7. Dresseer de gegrilde spies op het pitabrood en schep er lekker wat van de tzatziki bij.
  8. Leg er de gemarineerde komkommer tegenaan en garneer met de verse kruiden en de crazy peaz.
  9. Verkruimel er de fetakaas over en werk af met de uienringen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 Griekse pitabroden
  • 4 kipdijspiesen Greek Style
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 2 teentjes gesnipperde knoflook
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 60 g fetakaas
  • enkele topjes Crazy Peaz
  • 4 topjes munt
  • 4 topjes koriander
  • zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 april 2021