No Meat Dog

Vegetarische hotdog met salsa van maïs en ananas, little gem en sambalsaus.

Gang
Lunchgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe (200 graden) en een indirecte zone (150 graden).
  2. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van de kolf en schep in een kom. Voeg er het sap en de rasp van de limoen aan toe.
  3. Snijd de ananas in kleine blokjes en voeg toe aan de mais. Snijd de koriander fijn en voeg eveneens toe.
  4. Snijd enkele mooie plakjes van de peper en snijd de rest fijn. Voeg de fijngesneden peper toe aan de salsa en breng het geheel op smaak met zout en een scheutje zonnebloemolie.
  5. Grill de worsten rondom mooi bruin boven de kooltjes en laat vervolgens indirect verder goed warm worden.
  6. Snijd de broodjes aan de bovenkant op en grill op de barbecue.
  7. Snijd de little gems fijn en maak lichtjes aan met zonnebloemolie.
  8. Verdeel over de broodjes en leg er de gegrilde worsten op.
  9. Lepel er rijkelijk de salsa over en druppel er de sambalsaus over.
  10. Garneer met de fijngesneden bosui en plakjes jalapeno peper.

Ingrediënten

  • 4 hotdog broodjes
  • 4 Beyond meat sausages
  • 1 voorgegaarde maiskolf
  • 100 g verse ananas
  • 4 takjes koriander
  • sap en rasp van ½ limoen
  • ½ jalapeno peper
  • 2 stengels bosui
  • 2 stronkjes little gem
  • 2 el sambalsaus
  • zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 april 2021