Smoked shortribs

Low&Slow gegaarde shortribs met teriyaki.

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd eventueel het teveel aan vet van de shortribs.
  2. Bestrooi het vlees met de rub en kneed het rondom goed in het vlees.
  3. Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt garen. Leg een schaal met een laagje water op het hitteschild, onder het rooster. Breng de temperatuur naar 120 graden en voeg een flinke hand geweekt rookhout toe aan de kooltjes.
  4. Leg het vlees op het rooster, steek er een kernthermometer in een sluit de deksel. Gaar tot een kerntemperatuur van 91 graden. Draai het vlees tussendoor een paar keer om en voeg af en toe nog wat geweekt rookhout toe.
  5. Smeer het vlees, zodra het de kerntemperatuur heeft bereikt, aan beide kanten in met de teriyaki, zodat het mooi glimmend wordt.
  6. Snijd de ribben los van elkaar en serveer op een schaal.

Ingrediënten

  • 1 runder shortrib aan 1 stuk (4-5 ribben)
  • 4 el BBQ-rub Beefalicious
  • 4 el teriyaki Gold

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 april 2021

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.