Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven op 200°C. Boen de bieten schoon, wikkel ze in aluminiumfolie en pof ze 45 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en verwijder de schil. Snijd ze in dunne parten. Bestrijk intussen het brood met 2 eetlepels olijfolie, bestrooi met het venkelzaad en rooster in de oven in ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant. Breek ze in stukken en houd apart.
Schaaf de chioggiabiet met een mandoline in flinterdunne plakken, besprenkel met de notenolie en 3 eetlepels azijn en zet apart. Stoof de venkel met de overige azijn en de bouillon op lage stand met het deksel op de pan in 20 minuten gaar. Giet wat van het vocht af. Voeg de feta toe en pureer alles met een staafmixer tot een gladde crème (voeg eventueel wat bouillon toe). Proef en breng op smaak met peper. Passeer indien gewenst nog door een zeef.
Verdeel de venkelcrème over diepe borden of kommen. Schik de gepofte biet en rauwe biet erover en besprenkel met de overige olijfolie. Steek het brood erin. Bestrooi met de garnalen en verdeel er wat dragon en kervel over.