Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Stook de barbecue op. Boen de bietjes schoon, maak een inkeping met een scherp mes en duw hier de laurier in. Leg ze verpakt in aluminiumfolie op een gesloten barbecue en pof ze onder regelmatig keren in circa 45 minuten gaar.
Snijd wat van de bovenkant van de bol knoflook, besprenkel met olijfolie en pak in aluminiumfolie. Pof de knoflook circa 20 minuten zodat de teentjes zacht en lichtbruin zijn. Laat iets afkoelen en knijp de knoflook uit de velletjes. Meng met de peterselie en de notenolie, breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Halveer het fruit, verwijder de pitten en bestrijk rondom met olijfolie. Rooster een paar minuten rondom dicht op de kooltjes zodat ze een mooie grillsmaak krijgen, maar niet te gaar worden. Zet apart.
Pel de bietjes en snijd ze in plakjes. Schik ze met het gegrilde fruit. Verdeel het knoflook-peterseliemengsel erover en garneer met de rucola en de amandelen. Bestrooi met nog wat peper en zout naar smaak.