Geroosterde asperges met dragonmayonaise en frites

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Stook de barbecue op. Maak de witte asperges schoon en blancheer ze 1 minuut in water met zout. Snijd de onderkanten van de groene asperges en blancheer de asperges 30 seconden in water met zout. Rijg de asperges om en om aan twee spiesen of aan een dubbele spies (rijg voor een hartig accent wat spek mee). Meng de olijfolie met de sambuca en wat peper en zout. Zet apart.
  2. Meng de mosterd met de azijn. Meng er al roerend, eerst in een dun straaltje en daarna sneller, de olie door. Voeg de dragon toe en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra azijn.
  3. Bestrijk de asperges met een deel van het sambucamengsel. Rooster ze circa 10 minuten met directe hitte op de barbecue en keer regelmatig. Bestrijk af en toe met meer sambucamengsel. Let op dat de asperges door de alcohol en olie niet verbranden.
  4. Verhit de frituurolie tot 175°C en frituur hierin de frites in 5 minuten goudbruin. Bestrooi met selderijzout en de citroenrasp en schud even door. Serveer de frites met de asperges en de dragonmayonaise.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 10 witte asperges
  • 12 groene asperges
  • Evt. 4 rechte plakjes ontbijtspek
  • 4 el olijfolie
  • 4 el sambuca
  • 1 eidooier
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el dragonazijn
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 4 takjes dragon, de blaadjes gehakt
  • 2 liter frituurolie
  • 800 g frites
  • Selderijzout
  • Rasp van 1 biologische citroen
Extra: spiesen of een dubbele spies