Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe 2 takjes bladselderij en de dragon in een ruime (mossel)pan. Voeg de ui, knoflook, laurier, citroenschil en manzanilla toe, samen met 250 ml water en een snuf zout. Laat 10 minuten koken op lage stand. Zet de warmtebron hoog, voeg de mosselen toe en breng met een deksel op de pan aan de kook. Schud regelmatig om en kook 5 minuten tot alle mosselen open staan. Schud af en toe om. Giet af in een vergiet maar vang het vocht op.
Smelt intussen de boter en stoof hierin de bleekselderijboogjes en knolselderij 10 minuten. Voeg het sap van de helft van de citroen toe. Stoof het laatste moment de blaadjes selderij, de zeekraal en de uitgelekte wakame mee. Schud alles om met de mosselen, voeg nog wat vocht toe zodat je met de boter een beetje saus krijgt. Breng op smaak met peper. Serveer traditioneel met frites of stokbrood.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
30 g gedroogde wakame
5 takjes bladselderij
4 takjes dragon, grof gesneden
1 rode ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geplet
2 blaadjes laurier
1 citroen, schoongeboend en de helft dun geschild
250 ml manzanilla-sherry
2 kilo mosselen, uitgezocht en schoongespoeld
50 g boter
2 stengels bleekselderij, in boogjes, bladeren apart
1 plak (ca. 150 g) knolselderij, geschild en in brunoise