Vegetarische schnitzel op briochebrood

met zoetzure sjalotten en tartaarsaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

Zoetzuur

  1. Maak de banaansjalotten schoon en snijd ze in ringen.
  2. Kook de rijstazijn samen met de suiker, voeg de gesneden sjalotten toe en laat het zoetzuur afkoelen.

Tartaarsaus

  1. Snijd het sjalotje, augurk en de kappertjes, bieslook fijn en hak de eieren.
  2. Meng de gesneden ingrediënten met de vegan saus.

Garnituur

  1. Was en droog de kropsla, snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn.

Schnitzel

  1. Bak de vegetarische schnitzels aan beide kanten in de zonnebloemolie.
  2. Halveer de schnitzels en rooster de brioche in de broodrooster.

Opmaak

  1. Beleg het geroosterde briochebrood met de sla, schnitzel en de tartaarsaus.
  2. Maak het geheel af met het zoetzuur, radijs, waterkers, zuring en wat bieslook.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Zoetzuur

  • 75 g rijstazijn
  • 50 g suiker
  • 4 st banaansjalotten

Tartaarsaus

  • 1 st sjalotje
  • 1 st augurk
  • 10 g kappertjes
  • 10 g bieslook
  • 2 st gekookte eieren
  • 200 g Hellmann’s Vegan

Schnitzel

  • 10 st De Vegetarische slager No Schnitzel
  • -- g zonnebloemolie
  • 10 plak brioche brood

Garnituur

  • ½ st kropsla
  • 10 st radijs
  • 5 g bieslook
  • 1 bosje fijne waterkers
  • 1 bakje bloedzuring