Curry hotdog

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor om direct te kunnen grillen.
  2. Knijp de zuurkool goed uit en maak aan met de mosterd, een klein scheutje van het bier en versgemalen peper.
  3. Snijd de peterselie fijn en meng door de zuurkoolsalade. Meng er voorzichtig de rucola doorheen.
  4. Snijd de hotdogbroodjes aan de bovenkant open en besprenkel heel lichtjes met zonnebloemolie.
  5. Grill de broodjes kort op de gesneden kant tot er een mooi grillpatroon is ontstaan.
  6. Leg er de curryworsten bij en grill tot ze mooi gekleurd en goed warm zijn.
  7. Verdeel de zuurkoolsalade over de broodjes en druk er de warme curryworsten in.
  8. Lepel er rijkelijk de curryketchup overheen en garneer met de gebakken uitjes, bosui en cornichons.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 curryworsten
  • 4 hotdogbroodjes
  • 200 gram zuurkool
  • handje rucola
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 el grove mosterd
  • scheutje Paulaner
  • 6 flinke el curryketchup
  • 4 el gebakken uitjes
  • 12 cornichons
  • 1 stengel fijngesneden bosui
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout